Crèdits

QR Una gestió diferent del dolor | Una gestión diferente del dolor | A different handling of pain

Crèdits

Crèdits

“Una gestió diferent del dolor” / “Una gestión diferente del dolor” / “A different handling of pain” s’ha fet d’hivern 2018 a primavera 2019 a cavall entre Amposta, Barcelona, València i l’N-340.

Premi Art Jove Patrimoni 2018 de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el treball pretén assenyalar de forma conscientment estètica i calculadament histèrica la necessitat d’una actualització inclusiva en narratives i polítiques de les institucions públiques en general, i del Museu Nacional d’Art de Catalunya en particular, per tal que la rellevant quantitat de col·lectius marginats i persones alteritzades que avui rarament s’hi senten representades puguin ser-ne. Ho hem fet tot reinterpretant part de la col·lecció permanent del Museu en audioguia d’artista amb ulleres de gènere, raça, classe, capacitat, edat i colonialitat.

L’autor agraïx l’incansable suport i guiatge dels responsables de la convocatòria en ambdues institucions –Marta Vilardell, Oriol Fontdevila i Txuma Sánchez per Sala d’Art Jove; Teresa González i Lluís Alabern pel Museu Nacional– així com l’elegant tutoria i cures d’Aimar Arriola i la simpatiquíssima predisposició i generositat de Marc i Hangar.org i de David, Guillem i Flux.cat.

Voldria també visibilitzar l’importància dels processos emocionals i reproductius del meu entorn a l’hora d’acabar el projecte sense perdre-hi (gaire) salut (mental). Missatges, abraçades, sortides, rialles; propostes d’anar a prendre l’aire (ben sovint desestimades), converses, suports logístics varis i tupperwares. Poc som ningú sense família –la de sang, i la que se tria– i tinc el privilegi que la frontera entre ambdues és, en el meu cas, pràcticament invisible: només sanguínia; mínima.

Finalment i igual d’especialment voldríem agrair l’enriquidora col·laboració desinteressada i divertida de les persones que han possibilitat l’audioguia, app i audiorelats tal com l’heu trobat.

Gràcies: Adriana Moreno, Aimar Arriola, Antònia Ripoll, Ares Valldepérez Valldepérez, Clara Ayxandri Sintorres, Cristina Solà Adell, Cristina Torta Aubeso, Florina Laura Marquès Ramis, Fábio Caldeira Nunes, Fèlix Rabal Queixalós, Gabriela Gallego Tello, Laura Roldán Pacheco, Maria Eugenia Altamirano, Matilde Martínez Sallés, Núria Pinyas Font, Roser Carceller Gallardo, Roser Vernet Anguera, Sebastià Giné Bou, Sílvia Abadia Lapenya, Violeta Antonio Arques, Xaro Valldepérez Cabrillana pel talent, hores; acompanyament i escalfor. També als finalment inoïbles Olga, Quico i Vicent.

Aquest treball va dedicat a les persones subjectivitzades en les absències que subratllo i a qui vulgui decidir reconèixer que, sovint, tot és més complicat i lleig del que hem decidit voler pensar. És un treball incomplet per definició i pels límits propis de les meues coordenades personals –blanc (sud-)europeu, cis-hetero, autista, treballador, rural, català, ebrenc, rosset (sobretot quan fa sol).

Fet des d’aquella tristesa, ràbia i dolor inevitable quan no fem trampes al solitari; sublimat amor, humor i estètica. A la cerca d’exigir-nos la necessitat d’imprevisibilitat, pensar, activar-se i activar.

Podeu trobar-me a instagram o Facebook, per correu electrònic, al bar, per allí, de festa i a casa.

Tota observació, proposta, crítica, anàlisi i insult serà desitjat i benvingut –en algun cas, merescut.

 

ivaquexuta

 
Descarrega’t l’app!