Professorat i estudiants

Professorat i estudiants

Us proposem un ampli ventall d’activitats a l’entorn de la col·lecció del Museu Nacional, que plantegen metodologies i recursos educatius adaptats a les diferents franges d’edat i cicles formatius.

Recomanacions que heu de tenir en compte:

  • És imprescindible fer la reserva de la visita amb 15 dies d'antelació. Després rebreu una carta de confirmació que haureu de presentar a les taquilles del museu en el moment de pagar, en taló o en metàl·lic, el mateix dia de la visita.
  • Per a grups d’estudiants majors de 18 anys: mínim 10, màxim 25 persones i 1 acompanyant per grup. Per a grups d’estudiants menors de 18 anys, 1 acompanyant fins a 20 alumnes i 2 acompanyants entre 21 i 30 alumnes.
  • Adaptem els continguts, les metodologies i l’itinerari de l’activitat que heu escollit per a alumnes amb necessitats educatives especials i escoles d’Educació Especial. Informeu-vos-en abans de fer la visita trucant al Departament d’Educació al 93 622 03 60 o escriviu-nos a [email protected]
  • Pot ser que alguna de les obres del recorregut no sigui en el seu lloc habitual per motius de restauració, conservació, préstec temporal o canvi d’ubicació a les sales.
  • Consulteu les bones pràctiques
Itineraris

Coneix els itineraris del museu

Escull l’itinerari segons el nivell educatiu.

Recursos educatius

Posem a disposició dels docents diferents recursos educatius amb propostes per treballar a l’aula. Podeu aprofundir en els artistes, moviments artístics i temes monogràfics diversos relacionats amb la col·lecció o les exposicions temporals.

Projectes amb les escoles

El Museu Nacional participa en diferents projectes amb escoles: Reflexionart: Tutories d'art, Escoles Tàndem i Creadors en Residència

Formació i assessorament

El museu reprèn les visites comentades a les exposicions temporals per al professorat. Aquestes visites, conduïdes per una educadora, us presentaran les claus de les exposicions i els projectes artístics en curs. Una oportunitat per connectar-vos amb l’actualitat artística, inspirar-vos i compartir una estona de gaudi en el museu.
Màsters i postgraus

Curses estudis superiors relacionats amb l'art?

El Museu Nacional ha creat un programa de formació en museografia, gestió i història de l’art amb l’organització d’estudis de postgrau, i amb la participació en la docència en altres màsters, en col·laboració amb diferents universitats catalanes i altres institucions.

Universitat. Facultat de formació del professorat

Sessions d’assessorament per als futurs mestres on es mostren estratègies que promouen el desenvolupament de la creativitat a partir de l’obra d’art i la seva aplicació a l’aula.
Museu Nacional d'Art de Catalunya | Beques escolars

Programa social

Una de les raons de ser dels museus gira a l’entorn de l’ús que la societat en pugui fer, com més intensiu i ampli millor. Aquest ús, al Museu Nacional, s'organitza també en un programa social que inclou projectes, recursos i serveis que permeten fer el museu més accessible i obert a la societat.

Programa Èxit. Estades formatives en empreses

En el marc del programa Èxit, elaborat pel Consorci d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona i destinat a reduir el nivell de fracàs escolar, el Museu Nacional col·labora amb les estades formatives en empreses.