L'edifici

L'edifici

El Palau Nacional, construït per a l'Exposició Internacional de 1929, és la seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya. El Palau Nacional, que gairebé arriba als 50.000 m2, és un edifici de grans proporcions, que s’adscriu als models del classicisme acadèmic de l’època dins l’àmbit de les exposicions universals. La seva façana està coronada per una gran cúpula, inspirada en la de Sant Pere del Vaticà; dues de menors, una a cada banda, i quatre torres inspirades en la catedral de Santiago de Compostel·la.

Està situat a la muntanya de Montjuïc, un entorn privilegiat des del qual podeu gaudir d'una vista magnífica i única de Barcelona. L’accés frontal al Palau Nacional es fa per una gran escalinata des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, flanquejada a mig camí per les grans fonts lluminoses i monumentals de Carles Buïgas.

Història de l'edifici - Sala Oval

Història de l'edifici

La història del Palau Nacional, des del projecte de Josep Puig i Cadafalch, al 1920, fins la remodelació del vestíbul, al 2013, amb la cronologia de l’edifici.

Espais singulars

Espais singulars

Coneixes els espais del museu?

En aquest apartat podràs trobar informació de les sales més emblemàtiques del museu i els seus espais.

Lloguer d'espais

Lloguer d'espais

El Palau Nacional ofereix la possibilitat de lloguer d’alguns dels seus espais.

Fes únics els teus esdeveniments, en un espai històric i emblemàtic i amb gran capacitat.

El Museu Nacional contactarà amb vosaltres per concretar les necessitats i el pressupost de l'acte que voleu organitzar.

Per saber-ne més de l'edifici

Per saber-ne +

Descobreix què va representar l'exposició de l'any 1929 per a la ciutat de Barcelona i quines traces en queden a la muntanya de Montjuïc.