Exposicions i instal·lacions

Exposicions i instal·lacions

La biblioteca posa a l'abast una petita presentació dels fons bibliogràfics en imatges, una selecció de publicacions de l'època modernista, una petita selecció del fons a l’entorn de Joaquim Folch i Torres, primer bibliotecari de la Biblioteca i antic director del museu, així com petites instal·lacions al vestíbul de la biblioteca.

La fàbrica de medalles Ausió. Un patrimoni recuperat

Amb motiu del XVI Congrés Nacional de Numismàtica Barcelona 2018, que se celebrarà a Barcelona al Museu Nacional, del 28 al 30 de novembre de 2018; la biblioteca presenta una petita exposició de la fàbrica de medalles Ausió de Barcelona.

La moneda, repte d’estudi

Mostra amb motiu de l'aniversari dels numismàtics Antonio Agustín, Joaquim Botet i Josep Amorós
expo virtual - llibres escolars del fons de la biblioteca folch i torres

Llibres il·lustrats de grups escolars de la Biblioteca

Visiteu l'exposició virtual sobre els llibres il·lustrats de grups escolars de la Biblioteca Joaquim Folch i Torres.

Llibres il·lustrats de la biblioteca d'Alexandre de Riquer

El fons de modernisme és un dels punts fort de la col·lecció del Museu Nacional, i la Biblioteca no en podia quedar al marge. Per això presentem una tria de les publicacions de l'època, que una vegada més ens parlen del modernisme com un art total, i de l'artista modernista com un creatiu complet que abraça qualsevol dels àmbits artístics, inclosa la il·lustració.

El romànic al Museu Nacional d'Art de Catalunya

Amb motiu del  Tercer Congrés Internacional “Romanesque Art: Patrons and Processes”, que es celebra a Barcelona al Museu Nacional, del 7 al 9 d’abril; la Biblioteca presenta una petita mostra de documents relatius als orígens d’aquesta singular col·lecció, la seva museografia al llarg dels anys.

Homenatge a Joaquim Folch i Torres en el cinquantenari de la seva mort (1963-2013)

La mostra inclou fons de la Biblioteca i de l'Arxiu, que recullen l'activitat de Folch i Torres com a director i col·laborador de revistes, com a autor de publicacions dedicades a l'art català i a alguns dels seus artistes més rellevants, i escrits de catalogació i difusió del fons del museu, juntament amb documents que ens parlen de la seva gestió al museu.

Temps de Nadal, Temps de Nadales

Actualment, les noves tecnologies han relegat el correu ordinari a un plànol purament testimonial i hi ha moltes persones per les quals no té cap sentit utilitzar-lo si poden enviar un e-mail, escriure un missatge al mur de Facebook o fer un tuit. Creiem, però, que la proximitat de les festes de Nadal ens proporcionen una excusa per donar pas a la nostàlgia parlant dels christmes o targetes de felicitació nadalenques i, de pas, presentar-vos la nostra col·lecció.

Biblioteca del Museu Nacional: el fons en imatges

L’exposició presenta un tast virtual dels fons que han fet possible el creixement del centre al llarg dels seus més de cent anys d’història. Amb aquesta tria de 91 imatges, es pretén donar a conèixer la diversitat i la riquesa d’una col·lecció construïda sempre al costat del patrimoni artístic català.