L'habitatge modernista

 

L'habitatge modernista

 

L'habitatge modernista

Alguna de les llars burgeses de Barcelona són el marc de la producció dels millors artistes de l’època. Al llarg del dia s'hi celebren des de reunions de negocis fins a visites familiars. És l'aparador social perfecte. Això explica un cert luxe exhibicionista en determinats espais interiors. Un gran habitatge ple de quadres, escultures, porcellanes, catifes, cortinatges i altres ornaments. La feina de manteniment corresponent esdevé imprescindible entre les tasques domèstiques.

L’atmosfera de la vida domèstica burgesa no s’entén sense el nou culte a l’objecte, al qual els artistes modernistes incorporen el nou gust sobre la base de la recuperació de les artesanies tradicionals. Aprofiten, així, la gran popularitat d’aquests complements, des d’una joia a petits objectes decoratius, que evoquen l’ambient sensual de fi de segle.

Un escenari privilegiat de l'arquitectura i l’interior modernista és el passeig de Gràcia, on s'assenten les famílies més benestants de la ciutat. Cal destacar la coneguda “Mançana” de la Discòrdia, que reuneix la Casa Lleó Morera, la Casa Batlló i la Casa Amatller, i que ens presenta, respectivament, els arquitectes Lluís Domènech i Montaner, Antoni Gaudí i Josep Puig i Cadafalch.

 

 

Porta vidriera de quatre batents

Aquesta obra està seleccionada per al projecte «Partage Plus – Digitising and Enabling Art Nouveau for Europeana»

PartagePlus

 

Vegeu article relacionat sobre arquitectura modernista a les postals de la biblioteca del museu