Casa Batlló

 

Casa Batlló

 

Casa Batlló

També anomenada Casa dels Ossos o dels Badalls, la casa Batlló, al passeig de Gràcia 43, té una àmplia representació al museu, on es conserven portes i mobles originals fets pels tallers d'ebenisteria Casas i Bardés, seguint les directrius d'Antoni Gaudí. Les formes ondulants, sinuoses i biomòrfiques d'aquesta decoració ja formen part de l'art contemporani.

Josep Batlló, propietari de l’edifici, va demanar a Antoni Gaudí que reformés un immoble ja existent. Gaudí va construir un pis principal amb accés independent, va refer-ne l'escala i el pati interior, el qual va recobrir de rajoles blanques i blaves, a més de superposar a l'antiga façana una de nova amb trencadís o fragments de vidre de colors. També va col·locar noves baranes als balcons, una tribuna al pis principal i va coronar la casa amb una doble coberta. Tot plegat fa que l'edifici es vegi com una obra gaudiniana.

En el mobiliari, Gaudí va optar per línies essencials i desproveïdes d'elements superflus, basant-se en materials com la fusta, amb les seves vetes naturals riques en textures. La Cadira i el Confident, amb les formes arrodonides que s’ajusten a la forma del cos humà, reuneixen tots aquests atributs en un exemple de la capacitat inventiva de l'arquitecte. Les portes també en són un bon exemple, ricament tallades.

 

Casa Batlló

 

Confident

Aquesta obra està seleccionada per al projecte «Partage Plus – Digitising and Enabling Art Nouveau for Europeana»

PartagePlus