Casa Amatller

 

Casa Amatller

 

Casa Amatller

El pis principal de la Casa Amatller, al passeig de Gràcia 41, és decorat per Puig i Cadafalch, encarregat de transformar tot l’edifici vell que havia comprat l’industrial xocolater Antoni Amatller i Costa entre el 1898 i el 1900. L’arquitecte i decorador alhora té cura dels llums i el mobiliari, entre els quals el banc, el llum de sostre, el penja-robes i els pedestals construïts per acollir la preuada col·lecció de vidres del propietari, exploten al màxim el potencial de les arts decoratives.

Al mobiliari brillen els procediments laboriosos de la talla, amb motius trevolats i els calats característics de l'ornamentació, que recreen l’art gòtic. Tot l’edifici és un exemple de fins a quin punt les formes del modernisme es fixen en la tradició. La forma exterior també és una lectura personal del gòtic i dels palaus dels Països Baixos. Al vestíbul de la Casa Amatller, a més, trobem una decoració que recorda els estils plateresc i mudèjar, amb làmpades i vitralls.

Aquesta unitat entre interior i exterior mostra un dels punts forts de tota la decoració modernista: la compenetració entre decoració i arquitectura, que crea una sensació d’entorn unificat.

 

Interior Casa Amatller

Llum de sostre amb decoració floral