Casa Lleó Morera

Casa Lleó Morera
 

Casa Lleó Morera

 

Casa Lleó Morera

La casa Lleó Morera, al passeig de Gràcia 35, tenia al pis principal un dels conjunts de decoració interior més destacats i més ben conservats del modernisme. La projecta el 1905 Domènech i Montaner, qui encarrega a l'ebenista Gaspar Homar la decoració del pis destinat als propietaris de l'immoble.

Homar concep elements com làmpades i aparells d'il·luminació, cortinatges, tapisseries i un llarg etcètera. A més de l'imprescindible mobiliari, on destaquen els treballs de marqueteria dels panells centrals, amb dissenys del dibuixant i pintor Josep Pey, qui segueix una temàtica simbolista molt del gust a l'època.

Un dels triomfs d’Homar és actualitzar les tipologies del moble, com el sofà-escó, de gust medieval, o les arquilles de peu de pont a les quals s'apliquen ornaments que les converteixen en mobles genuïns i impecables. Una recuperació del passat que també és present a les onze sobreportes del pis, fetes per l'escultor Eusebi Arnau, on hi ha temes iconogràfics de cançons de bressol tradicionals. L'edifici tenia a l'entresòl dues àmplies tribunes també decorades per Arnau, amb figures femenines d'inspiració prerrafaelista.

 

Casa Lleó Morera

 

Sofà amb vitrines laterals i plafó de marqueteria
Aquesta obra està seleccionada per al projecte «Partage Plus – Digitising and Enabling Art Nouveau for Europeana»

PartagePlus