Dia Internacional de les Dones 2020. Activitats

Dia Internacional de les Dones 2020. Activitats

Activitats de l'1 de març al 15 de maig de 2020

Material: 
PDF icon Programa activitats (pdf - 649 Kb)

Programa activitats (pdf - 649 Kb)

Descripció:

Com a servei públic i com a institució cultural de referència a Catalunya, el Museu Nacional té la voluntat de mantenir la màxima implicació amb la societat i, en aquest sentit, el 2014 va ser la primera entitat cultural pública de l’Estat a obtenir el certificat de Responsabilitat Social IQNet SR10.

En aquest marc, una de les línies que impulsa és la lluita contra la discriminació de la dona en l’àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual, així com en el gaudiment de la mateixa, tal i com proposa l’article 26 de la Llei d’Igualtat. Amb aquesta voluntat, el museu organitza cada any tot un seguit d’activitats.

La proposta 2020 és la següent:

  • Del 2 de març al 15 de maig:

Montserrat Negre: pionera en la restauració de paper. Mostra d’homenatge a Montserrat Negre (Barcelona, 1925-) i la seva actuació pionera d’introducció al país de noves tècniques i materials en la restauració i conservació del paper. Vestíbul de la Biblioteca. Entrada lliure.

  • 7 de març:

Petites històries, grans dones. Una actriu explicarà en clau dramatitzada la història vital i professional de la fotògrafa Colita. A les 17 h, entrada gratuïta amb reserva prèvia. Activitat familiar per a nens i nenes a partir de 6 anys.

  • 8 de març:

Portes obertes per a totes les dones

  • 12 de març:

Persepolis (2007) Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud. Projecció d'aquesta pel·lícula d'animació en què la historietista, pintora i realitzadora iraniana Marjane Satrapi explica com va créixer en un règim fonamentalista islàmic i com va acabar marxant del seu país. A les 19 h, Sala Oval. Entrada lliure. Aforament limitat (es recomana inscripció prèvia al web).

  • 17 de març:

Transformar la mirada: dones artistes al museu + visita comentada a l’exposició Nuar l’espai. Donació Aurèlia Muñoz. Taula rodona amb Laia Manonelles, Laura Mercader, Sílvia Ventosa i Lúa Coderch, per repensar i debatre el lloc que ocupen les dones als museus. Modera la taula, Íngrid Vidal + visita guiada a la mostra d'Aurèlia Muñoz. De 18 a 20.30 h, gratuït. Activitat cancel·lada.

  • 18 i 19 de març:

Una venjança com n'hi ha poques + Es rifa un home! + Les cartes. Acollim un dels espectacles de l’Epicentre Pioneres de la temporada 2019-2020 del Teatre Nacional de Catalunya. L’espectacle vol ajudar a rescatar d’un oblit particularment injust algunes de les veus femenines, fonamentals per comprendre millor la nostra herència dramàtica. A les 20 h, a la sala d’exposicions temporals 1. Activitat de pagament. Activitat ajornada.

  • Diumenges de març:

Visites comentades en clau de gènere, diumenges de març, a les 11.30 h. Activitat inclosa en el preu de l'entrada (reserva prèvia obligatòria al web). Activitat cancel·lada.

  • Dimecres 1 d'abril:

Conferència Montserrat Negre: metgessa de llibres i documents, a càrrec de la química Carme Sistach. Activitat gratuïta. Activitat cancel·lada.

 
També podeu veure algunes de les dones artistes de què el museu conserva obra en aquest itinerari virtual, fer l'itinerari virtual-presencial Second Canvas en clau de gènere que hem preparat o consultar la guia temàtica sobre dones artistes que ha preparat la biblioteca del museu.

 

#DiaDones20

Amb la col·laboració de

 

 

Activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2020