Mare de Déu i àngels

Print
Ubicació: 
Sala 28
Artistes / Creadors / Autoritats: 
Pere Garcia de Benavarri
Documentat a Saragossa, Benavarri, Barcelona, Lleida i Barbastre, 1445-1485
Etiquetes museu: 
Etiquetes socials: 
Descripció:

Probablement va ser la taula central d'un retaule dedicat a la Mare de Déu. La Verge apareix entronitzada i coronada, i als seus peus es pot veure el creixent de lluna que remet a la figura de la Dona descrita per sant Joan a l'Apocalipsi. La Mare de Déu duu el Nen a la falda, despullat i amb un fragment de corall penjat del coll. Tots dos estan acompanyats de quatre àngels, dels quals dos toquen llaüts i els altres dos ofereixen una plata de raïm a la Mare de Déu i una altra amb peres, al Nen.

Una inscripció als peus del tron de la Mare de Déu permet llegir encara el nom del pintor, però s'ha perdut la data que, molt probablement, va ser esborrada quan la peça va entrar al comerç i es va intentar fer passar per una obra d'origen italià. J. Fiter i Inglés, el 1876, va poder veure la taula encara a l'església parroquial de Bellcaire, i en transcriu tant la signatura com la data, que ell llegeix com a "MCCCCL".

Pintura

Cap a 1470 [?]

211,8 x 147,5 x 13 cm

Adquisició, 1926

Núm. del catàleg: 

015817-000

Compartiment central d'un retaule dedicat a la Mare de Déu. Procedeix de l'església parroquial de l'Assumpció de Bellcaire d'Urgell (Noguera).
Tremp, relleus d'estuc i daurat amb pa d'or sobre fusta
Segle: XV
Tema: Religió
Pere Garcia de Benavarri - Mare de Déu i àngels - Cap a 1470 [?]
Mare de Déu i àngels