Colita

 Carmen Amaya y los Tarantos, Colita, 1963
 

Colita

Colita

Isabel Steva Hernández, més coneguda com Colita, és una barcelonina nascuda al cor de la ciutat el 1940. És una de les principals fotògrafes del que el periodista Joan de Sagarra va batejar com la Gauche Divine, tot un grup de personalitats de la capital catalana –arquitectes, novel·listes, filòsofs, poetes, fotògrafs, editors, gent del cinema, models, dissenyadors o interioristes– que en el tardofranquisme feien ostentació d’una irreverència davant els costums i les formes de vida les tradicionals i que esdevindrien referents culturals.

La seva especialitat és el retrat en blanc i negre. Entén la fotografia com un document, un dipòsit de la memòria. El 1971 va exposar els seus retrats de la Gauche Divine a la Galeria Aixelà. Va ser l’exposició més curta de la seva vida, clausurada al dia següent per la policia. Militant feminista, en paraules seves, la fotografia ha estat sempre el que l’ha fet viure.

 

 

 

 

 

 

 

Carmen Amaya y los Tarantos, Colita, 1963

 

Altres obres de l’artista al catàleg online: Antonio Gades, ensayo en la Academia de Juan de Dios i V. Escudero i A. Gades a Barcelona