Setmana Apropa Cultura

Setmana Apropa Cultura

Interval de dates: 
17/10/2018

Art a l’abast de tots amb Apropa Cultura!

La Setmana Apropa Cultura arriba al Museu Nacional d’Art de Catalunya del 22 al 28 d’octubre després de treballar des de fa 19 anys amb col·lectius en situació de vulnerabilitat i gairebé 6.437 participants en total.

Des de 1999 amb el programa Museu Espai en Comú (1999-2004) i Apropa Cultura (2013-2018), el museu ofereix visites, tallers i activitats especialment per a aquelles persones en risc d’exclusió social i jornades professionals per a educadors socials, com el curs Educa amb l’Art, que es durà a terme el març vinent. També s’han fet 7 exposicions amb els treballs artístics dels participants.

Aquestes activitats són per a tothom i per a tots els gustos. Des de visites dinamitzades, comentades i converses a sales, fins a tallers de creació artística, jocs de pistes i activitats autònomes a la col·lecció i exposicions. Durant la Setmana Apropa Cultura, hem programat tres activitats:

  • A peu d’obra: una visita a una selecció d’obres de la col·lecció de Renaixement i Barroc acompanyada d'un intèrpret de llengua de signes, amb la col·laboració de FESOCA. Dijous 25 i dissabte 27 d’octubre, a les 11.30h i a les 12.30.
  • 48H Open House BCN: conèixer els espais més singulars del Palau Nacional amb un especialista en arquitectura i un intèrpret de llengua de signes, amb la col·laboració de FESOCA. Dissabte 27 d’octubre, a les 16h. VISITA SUSPESA
  • Big Draw Barcelona dibuixa: a la Sala Oval Perico Pastor realitzarà L’envelat, el dibuix més gran de la ciutat. El públic podrà participar en un taller de dibuix a càrrec de l’artista Miquel Samaniego el diumenge 28, des de les 10 fins a les 19 h (activitat inclusiva).

Tenim audioguies accessibles i vídeos explicatius en llengua de signes per a persones sordes. El Museu Nacional busca apropar l’art a tots els públics i difondre la cultura per a tots els sentits.

 

Setmana Apropa Cultura