Descobrim el bestiari medieval amb Second Canvas

Descobrim el bestiari medieval amb Second Canvas

Interval de dates: 
23/04/2020

Un nou recorregut virtual ja està disponible a l’app Second Canvas del Museu Nacional.

A través de la col·lecció d’art romànic, podreu explorar el bestiari medieval amb una selecció d’animals fantàstics presents en la pintura, l’escultura i l’orfebreria, com són la pantera, el griu, la sirena, el drac o l’harpia, entre d’altres. Les imatges en molt alta resolució us permetran resseguir tots els detalls de les bèsties que decoren obres tan conegudes de la col·lecció i recórrer amb una nova mirada les pintures de Sant Joan de Boí, Santa Maria de Taüll o San Pedro de Arlanza, els capitells del castell de Camarasa o la Biga de Cardet.

Els animals constitueixen un dels elements més significatius de la iconografia medieval i, alhora, un dels seus aspectes menys coneguts. La seva importància té a veure amb l’ús que se n’ha fet en el món de les arts des de sempre, i en la seva funció, el contingut simbòlic i la relació que s’estableix entre l’home i la bèstia, que varia al llarg del temps.  

És al segle VII, amb Sant Isidor de Sevilla i les seves Etimologies, quan s’estableixen les bases per definir el regne animal durant l’edat mitjana. En el segle XII, el Fisiòleg, tractat d’història natural del segle II, s’amplia amb la inclusió d’altres textos i capítols nous que donaran lloc a una fórmula literària molt popular a l’Europa medieval, anomenada genèricament «bestiari». 

Gaudiu d’una nova experiència i redescobriu el museu a través d’aquest storytelling interactiu.

Descarrega't l'app:

  

Descobrim el bestiari medieval amb Second Canvas