Viu Montjuïc!

Viu Montjuïc!

16 i 17 d'octubre de 2021

Descripció:

El cap de setmana del 16 i 17 d'octubre tindrà lloc Viu Montjuïc, un cap de setmana d'activitats culturals i de lleure per a tota la família. 22 equipaments de Montjuïc unim forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-vos vostre el Parc.

Et convidem que gaudeixis de les següents activitats al Museu Nacional:

  • Visites guiades a la nova col·lecció de Guerra Civil

Vols descobrir obres inèdites de la col·lecció i el compromís dels artistes durant la Guerra Civil? Et convidem a visitar les noves sales d’Art i Guerra Civil amb dues visites guiades gratuïtes dissabte 16 d’octubre a les 10.30 h (en català) i 12 h (en castellà). Places limitades (és necessària inscripció prèvia).

  • Tarda de portes obertes

Dissabte 16 d’octubre, de 15 a 18 h (darrer accés a les 17.30 h).

  • Col·lecció i exposicions temporals

Fes una passejada des de l’art del romànic fins al segle XX, endinsa’t en l’apassionant història de la salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil o dialoga amb l’art contemporani amb les nostres exposicions en curs:

- noves sales dedicades a l’Art i la Guerra Civil
- El Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la Guerra Civil
- Els colors del foc. Hamada - Artigas
- Diàlegs intrusos. Tot és present

  • Jocs de pistes en família i activitats autoguiades

Voleu fer de detectius? El museu us proposa uns jocs de pistes i activitats autoguiades perquè us endinseu en els Enigmes del Museu Nacional i passegeu pel museu buscant lladres de manuscrits o investigueu un horrible crim. Jocs disponibles al taulell d’informació del museu. Activitat inclosa en l’entrada general del museu.

Tanmateix, us oferim també el recorregut autoguiat Un palau històric de Barcelona per descobrir la història i secrets d’un dels edificis més emblemàtics de Barcelona i seu del museu: el Palau Nacional. Fulletó disponible al taulell d’informació del museu o visita autoguiada amb l’aplicació gratuïta Second Canvas.

  • Itinerari per la muntanya. Activitat conjunta amb altres museus

Diumenge 17 d'octubre, 10 h. Activitat dirigida a majors de 16 anys. No és una activitat accessible per a tots els públics, hi ha trams d’escales.

Farem un recorregut pels diversos museus i equipaments esportius de la muntanya mentre recorrem les fites urbanístiques contemporànies lligades als grans esdeveniments internacionals, com l'Exposició del 29 en la que per primer cop s'inclogué els disseny de jardins dins de l'urbanisme de la mà de l'enginyer i paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier, l'encarregat d'enjardinar bona part de la muntanya tot aprofitant la vegetació preexistent però integrant-la en un concepte de jardineria renovador i original. L'altre gran esdeveniment que ha dibuixat la muntanya, van ser els Jocs Olímpics del 92 en els que la ciutat es va convertir durant uns dies en la capital del món. +info i inscripcions

  • Troba la "A" i guanya un carnet dels Amics del Museu Nacional!

El 16 i 17 d’octubre hi haurà repartides i amagades lletres ‘A’ per tot el parc de Montjuïc. A mesura que avanci el cap de setmana, a través del compte de twitter dels Amics (@amicsmuseunac) anirem donant pistes per tal que de que es puguin endevinar les diferents localitzacions i, així, anar-les a buscar. Cada ‘A’ serà bescanviable per un carnet dels Amics del Museu Nacional! +info i bases

#ViuMontjuïc

Informació i reserves: 

 

Dilluns 4 d'octubre, a la tarda, obrirem inscripcions.

Viu Montjuïc!