Sessions d'Art

Sessions d'Art

Dilluns 12 d'abril de 2021, a les 18.30 h.

Lloc: 
Activitat en línia amb Google Meet
Preus: 

Activitat de pagament amb inscripció prèvia.
Amics: 5 € | No Amics: 8 €

Descripció:
Isidre Nonell, un modern en els marges
Les Sessions d'art són trobades úniques amb experts del món de l'art per parlar sobre temes d'actualitat.
 
En aquesta sessió presentada per Francesc Quílez i Eduard Vallès, conservadors del museu, es posaran en relleu les principals aportacions que suposa el llibre Nonell. Visions des dels marges, editat pel Museu Nacional, per al coneixement i l’anàlisi de l’obra de Nonell, un dels principals artistes de l’art català, així com de les col·leccions del mateix museu.
 
S’incidirà sobretot en la modernitat intrínseca de la seva obra, de caire contracultural en el seu temps, la qual li va suposar una certa animadversió per part de públic i part de la crítica, i que no va obtenir el triomf fins poc abans de la seva mort, l’any 1911, quan només tenia 38 anys. S’analitzarà la seva obra a partir dels seus diversos interessos artístics, que van des del paisatgisme fins a la crònica social i, sobretot, la representació de grups socials marginats del seu temps, així com la seva passió per la pràctica del dibuix.  Es farà èmfasi especial en la representació del món gitano, la seva temàtica per excel·lència, tot posant en valor la seva contribució a la superació dels tòpics i estereotips pintorescos. També s’analitzarà la inserció de la seva proposta artística tant dintre d’una tradició històrica com en la més estricta contemporaneïtat, tot vinculant-la a artistes com Goya, Steinlen, Daumier o Picasso, entre altres, amb els quals va palesar un gran nombre d’afinitats creatives. La seva producció reflecteix un procés de síntesi dialèctica que s’expressa en una doble direcció: d’una banda, s’emmiralla en la tradició antiga i, de l’altra, contribueix a prefigurar la irrupció de la modernitat.
 
Com a teló de fons, es tindran molt presents les referències visuals de la fotografia, una disciplina que ajuda a entendre moltes de les visions i els interessos de Nonell.
 

Logo Amics Museu Nacional

#AmicsMuseuNacional

 

Informació i reserves: 

Reserveu la vostra plaça i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

Uns dies abans de la data rebreu l'enllaç de Google Meet per accedir a l'activitat en línia.
No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

 

Parella de gitanos, Isidre Nonell