Passejades de museu

Passejades de museu

8, 9, 15, 16, 22 i 30 d'octubre de 2020, a les 10 h.

de 10 a 14 h (4 hores).

Lloc: 
Lloc de trobada: parada de metro Pompeu Fabra (Metro L2), sortida Av. Martí Pujol (15 minuts abans de l'inici de l'activitat)...
Preus: 
Activitat de pagament amb inscripció prèvia
Amics: 35€; no Amics: 45€
Descripció:
Badalona, un viatge en el temps

Us proposem un viatge en el temps a la ciutat de Badalona que ens portarà des de les restes de la Baetulo romana fins als anisats modernistes de la fàbrica de l'Anís del Mono, acompanyats de la historiadora de l'art Natàlia Esquinas.

Començarem aquesta passejada visitant el Museu de Badalona, construït sobre les restes de les termes de l'antiga Baetulo romana. Amb el pas dels anys s'ha ampliat tot l'estudi del patrimoni romà i s'ha acabat configurant un gran espai que mostra les restes d'època antiga i que ajuda a entendre la vida del moment. Un dels millors exemples de "domus" es troba a la Casa dels Dofins (finals s. I a C) amb restes que ens traslladen a la riquesa dins l'època romana.

Un altre dels monuments artísticament destacats de la història de la ciutat és el modernisme. D'aquest període recordem la creació de la fàbrica Anís del Mono, que visitarem, així com tot un seguit d'edificis modernistes, la façana dels quals podrem veure tot passejant per la ciutat.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya conserva mobiliari de la casa d'en Vicenç Bosch (propietari de l'Anís del Mono), així com els retrats d'ell mateix i la seva dona, i alguns dels cartells que Casas realitzà per publicitar el famós licor.

Activitat dels #AmicsMuseuNacional

 

Logo Amics Museu Nacional

Informació i reserves: 

 

Reserveu la vostra plaça a través de l'enllaç i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

Uns dies abans de la data rebreu l'enllaç de Google Meet per accedir a l'activitat en línia.
No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

Anís del Mono