Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI

Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI

Presencial: 19 i 26 de juny de 2021, 10 i 17 de juliol, 18 h (1 h 30 min)
En línia: 8 de juliol de 2021, 17 h (1 h)

Preus: 

Activitats gratuïtes amb aforament limitat. Inscripció obligatòria.

Descripció:

De l’art romànic a l’art modern: recorre la col·lecció del Museu Nacional des d’una òptica disruptiva i no historicista. Coneixeràs nous punts de vista per reinterpretar una selecció d’obres, extraient conceptes, iconografia i vivències vinculades a l’art queer.

Les Mirades insubmises són recorreguts que interpel·len una selecció de peces del museu amb una lectura disruptiva. A través de visites comentades presencials i d’una xerrada online, s’extrauran alguns dels conceptes, temes i iconografies vinculats a l’art queer: recuperar l’experiència del calvari des de les vivències lligades a la SIDA/VIH; comprovar les identificacions de persones amb intersexualitats amb la sexualitat dels àngels; rastrejar quan i per què es converteix sant Sebastià en una icona gai, etc. En resum, queeritzar el Museu Nacional i rescatar aquelles mirades subterrànies que necessitaven i anhelaven apropiar-se de les narratives visuals dominants des d’una perspectiva queer.

Participa a alguna de les visites programades presencials conduides per les educadores del museu i segueix la sessió en línia (a càrrec de Víctor Ramírez Tur, doctor en Història de l’Art, amb la col·laboració de Maria Gómez, activista i investigadora especialista en intersexualitats, i de Ken Pollett, drag king i performer) per construir, conjuntament, la versió més subversiva del museu.

Amb la col·laboració de

logo Centre LGTBI Barcelona

Aquesta activitat forma part de la campanya MUSEUS LGTBI impulsada per set museus (la Fundació Joan Miró, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i els Museus de Sant Cugat del Vallès) amb el suport del Centre LGTBI de Barcelona, per reivindicar la diversitat sexual i de gènere. Per a més informació sobre la programació de la resta de museus.

Informació i reserves: 

 

Aforament limitat.

MUSEUS LGTBI