Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI

Mirades insubmises: lectures de la col·lecció en clau LGTBI

Dissabte 8 i 22 de juny, a les 12 h; dimarts 11 i 18 de juny, a les 17.30 h. Activitat gratuïta

Lloc: 
col·lecció permanent i taller
Preus: 

activitat gratuïta amb aforament limitat

Descripció:

Durant el mes de l’orgull LGTBI, l’historiador de l’art i especialista en els vincles entre art contemporani i religió Víctor Ramírez Tur ens aproparà, a través de 4 visites, a algunes de les peces del museu sota una lectura disruptiva. En aquestes s’extrauran alguns dels conceptes, temes i iconografia vinculats a l’art queer: recuperar l’experiència del calvari des de les vivències lligades a la sida/VIH; comprovar les identificacions de persones amb intersexualitats amb la sexualitat dels àngels; rastrejar quan i per què es converteix sant Sebastià en una icona gai. Aquestes visites tenen com a objectiu enfocar la col·lecció des de noves perspectives conceptuals i no historicistes en el sentit clàssic del terme. En aquest cas, queeritzar el Museu Nacional proposant un conjunt de mirades insubmises a la seva col·lecció, manllevant aquesta idea de l’assaig d’Alberto Mira “Miradas Insumisas. Gays y lesbianas en el cine” on s’apostava per rescatar aquelles mirades subterrànies que necessitaven i anhelaven apropiar-se de les narratives visuals dominants des d’una perspectiva queer.

Les visites, d'1 h 30 min. de durada, tindran un nucli de contingut comú, però cadascuna comptarà amb un element diferenciador: una col·laboració especial amb el desig de mostrar alguns dels projectes de recerca que s’estan duent a terme actualment. Cada convidada permetrà emfatitzar i desenvolupar alguns aspectes concrets que es treballin durant l’activitat.

  • Dissabte 8 de juny (12 h). Víctor Ramírez Tur, amb la col·laboració de Maria Gómez, Activista e Investigadora especialitzada en intersexualitats. UPV/EHU
  • Dimarts 11 de juny (17.30 h). Víctor Ramírez Tur, ambla col·laboració d'Aimar Pérez Galí, curador i ballarí i Jaime Conde-Salazar, crític de dansa i transformista.
  • Dimarts 18 de juny (17.30 h). Víctor Ramírez Tur, ambla col·laboració de Nancy Garín, investigadora independent, periodista i historiadora de l'art. Integrant de l’Equipo re amb qui ve desenvolupant el projecte Anarchivo sida.
  • Dissabte 22 de juny (12 h). Víctor Ramírez Tur, amb la col·laboració de Likorka Fey, artista drag i host, membre del col·lectiu FUTUROA.

Amb la col·laboració de

Informació i reserves: 

 

Durada: 1 h 30 min.
Activitat inclosa en el preu de l’entrada. Inscripció online obligatòria.
Aforament limitat.