Guilty landscapes. Dries Verhoeven

Guilty landscapes. Dries Verhoeven

Del 16 al 25 de juliol de 2021

De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h. Diumenges, de 10 a 14 h.

 

Lloc: 
Sala 38
Preus: 

El preu de l’activitat està inclòs en qualsevol de les entrades disponibles per entrar al museu.

 

Material: 
PDF icon “Davant el dolor dels altres” de Susan Sontag (2002) - pdf

“Davant el dolor dels altres” de Susan Sontag (2002) - pdf

Descripció:

Del 16 al 25 de juliol, el museu col·labora en aquesta videoinstal·lació de Dries Verhoeven per al GREC Festival Barcelona que ens convida a contemplar i reflexionar sobre les imatges d’un món global. Què canvia quan el que ocorre en una part llunyana del món es converteix en la nostra pròpia responsabilitat?

A través dels “paisatges culpables” que mostra Dries Verhoeven, us proposa una experiència en solitud que us deixarà en una estança acarats a una pantalla de grans dimensions i a una realitat que us semblarà molt més autèntica que les que esteu acostumats a contemplar. Potser en aquesta realitat que veieu la vida no és tan còmoda com ho és a casa nostra, potser hi regnen la desolació o l’explotació laboral i potser les persones que l’habiten passen necessitats que no us voldríeu ni imaginar. Quina responsabilitat teniu en tot plegat? Mireu, feu-vos preguntes i imagineu per una estona que habiteu aquest paisatge...

És la proposta sorprenent i inesperada d’un creador escènic i artista visual acostumat a crear instal·lacions, representacions i esdeveniments en espais públics, treballant en la frontera entre la performance i la instal·lació artística. Trencant barreres entre els espectadors i els intèrprets o performers, i confonent la frontera entre l’art i la vida, les propostes de Verhoeven converteixen sovint el mateix espectador en actor i protagonista d’unes experiències pensades per convidar-nos a pensar en la realitat social que vivim i per fer-nos dubtar de judicis i sistemes de pensament que consideràvem immutables.

Una producció de Studio Dries Verhoeven.
En coproducció amb SPRING Performing Arts Festival Utrecht (Països Baixos), Foreign Affairs Berlin (Alemanya), Boulevard Theatre Festival Hertogenbosch (Països Baixos) i MU Artspace Eindhoven (Països Baixos).
Amb el suport de Prins Bernhard Cultuurfonds / Het Zilveren Lint Fonds, VSBfonds, Dutch Performing Arts Fund, Ajuntament d’Utrecht.

#GrecFestival

Festival Grec 2020 | La Veronal. Sonoma

Informació i reserves: 

 

Un cop al museu, cal que us dirigiu al punt d’acollida que s’ha habilitat a la Sala Oval, just a l’entrada de la instal·lació.
Quan us presencieu en aquest punt, se us donarà la primera hora disponible per participar en l’experiència. L’accés és individual i té una durada màxima de 10 minuts.
A causa de les característiques de l’activitat, disposar de l’entrada al museu no assegura l’accés a la instal·lació. Per aquest motiu, pregunteu disponibilitat  d’aforament a les taquilles.

 

+info: 93 622 03 76 

 

El museu es reserva el dret de modificar l’operativa en funció de les necessitats o incidències que es presentin, per tal d'optimitzar l’experiència de l’usuari.

 

Guilty landscapes