Programa "L'art de parlar"

Programa "L'art de parlar"

Print

El programa L’art de parlar és fruit de la col·laboració entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Servei d’Educació al Llarg de la Vida del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La seva finalitat és fomentar un ensenyament competencial de les llengües a les escoles d’adults amb especial atenció a la comunicació oral i a  l’alfabetisme transmèdia, entès com un conjunt d’habilitats, pràctiques, valors, sensibilitats i estratègies d’aprenentatge i intercanvi aplicades en el context de les noves cultures col·laboratives.

El programa proposa una sèrie de debats i activitats que incorporen la metodologia de les estratègies de pensament visual (VTS) i les obres d’art de la col·lecció del museu. Per saber-ne més sobre el programa, us animem a visualitzar el vídeo realitzat al Centre de Formació de persones adultes Pere Calders.

S’estructura en tres itineraris temàtics alineats amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda Educació 2030 de la UNESCO amb la intenció de generar temes de debat d’interès global que afavoreixin una educació inclusiva i equitativa de qualitat per a tothom.

Qualsevol centre d’educació d’adults podrà participar en el programa. Hi ha dues modalitats de participació:

  • Amb una educadora – L’educadora facilitarà 1 h de debat segons l’itinerari escollit + ½ hora d’activitat lliure conduïda pel professorat (en teniu de suggerides a cada itinerari).
  • Visita lliure – Si el professor ha rebut formació en VTS podrà conduir ell mateix l’activitat sense cap cost.

En tots dos casos s’haurà de contactar amb el servei de reserves [email protected] o al telèfon 93 622 03 75.

Recursos:  Disposeu d’una  Guia d’Aproximació al Museu en tres idiomes català / castellà / anglès i d’unes activitats complementàries dins de cada itinerari per fer a les sales del museu amb els vostres alumnes.

Les escoles que ho desitgin podran acollir-se al Programa d’Innovació Pedagògica del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

1. RELACIONS HUMANES

2. SOCIETATS I CULTURA

L'art de parlar: societats i cultura

3. NATURA I ENTORNS