Del museu al barri
Del museu al barri
L’Obrador del Museu Nacional és un programa d’activitats que vol trobar noves formes de relació entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el seu entorn més proper, començant pel barri de Poble-sec.
L’Obrador s'ha concebut com un espai d’experimentació, de trobada, de construcció de discursos alternatius i de noves maneres de mirar el museu i el patrimoni que conté.
Un programa-laboratori que connecta les persones i la comunitat amb el Museu, on poden generar-se aliatges i processos inesperats a través del diàleg de sabers i els processos no formals.
El programa té com a objectiu la construcció d’aliances a llarg termini amb la implicació de diversos agents socials. Es planteja com una proposta de recerca col·lectiva i un treball de vincles amb l’ampli teixit social i cultural de l'entorn a partir del treball amb agents comunitaris i creatius per generar un ecosistema cultural sostenible de proximitat, basant-se en una mirada eco-social Kilòmetre 0.
Les tipologies de desenvolupament de les activitats de L’Obrador s’articulen en dos grans àmbits:
- Els marcs de treball orientats a crear processos i relacions estables a llarg termini amb diversos agents a través temes comuns i transversals a l'entorn i al Museu.
- El treball d’accions i visites experimentals de durada esporàdica que construeixin altres relats sobre el Museu i la seva col·lecció, com a infraestructura urbana, element paisatgístic i patrimoni viu.
Els eixos prioritaris de treball són:
• Feminismes i sabers invisibles.
• Vides de barri i transformacions de ciutat.
• L’ecosistema de Montjuïc com espai comunitari, social i cultural.
• Diàlegs interculturals i intergeneracionals.
• Altres grups racialitzats o minoritzats.
Programa desenvolupat amb:
