Europeana: Photography

Europeana: Photography

Print

El Museu Nacional d’Art de Catalunya participa al projecte Europeana Photography, coordinat per l’Institute for Cultural Studies de Lovaina, amb l’objectiu de crear un gran fons d’imatges vintage sobre els primers cent anys de la història de la fotografia. Des dels primers exemples de Fox Talbot i Daguerre (1839) fins al començament de la Segona Guerra Mundial (1939), es tracta de còpies digitalitzades i accessibles a través d’Europeana, la biblioteca digital europea.

A la fi del projecte, al gener de 2015, Europeana haurà incorporat més de 500.000 fotografies a la seva col·lecció. El museu aporta 1.000 imatges, provinents del fons de fotografia artística, amb autors tan rellevants com Robert Peters Napper, Emili Godes, Josep Masana i Pere Català Pic. Se’n podran fer consultes al portal d’Europeana a partir del gener de 2015, i també a la col·lecció online del museu, on actualment ja n’hi ha la meitat de disponibles. Tots els participants al projecte han adquirit el compromís de seguir un procés de digitalització d’obra segons uns estàndards de qualitat. Cadascuna de les obres, a més, compta amb fitxa catalogràfica amb dades també estàndards, traduïdes als diferents idiomes oficials de totes les institucions implicades.

La participació catalana compta amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que coordina les quatre institucions col·laboradores: el Museu Nacional d’Art de Catalunya, l’Arxiu Nacional de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya, i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l’Ajuntament de Girona.

 

europeana

UE

CIP

Museu Nacional Art Catalunya | Photography