Europeana: Partage Plus

Europeana: Partage Plus

Print

Partage Plus és un projecte coordinat per Collections Trust i els Musées Royaux d'Art et d'Histoire de Bèlgica amb l'objectiu de publicar, a través del portal d'Europeana, un catàleg amb més de 75.000 obres d'art nouveau.

El projecte, en el qual participen 23 institucions d'arreu d'Europa, s'inicià el març de 2012 i finalitzà el març de 2014.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya és l’únic de l’Estat espanyol que hi participa, amb l’aportació final de 2.082 obres de totes les tipologies artístiques: cartells, medalles, escultura, pintura, mobiliari, dibuixos, gravats, arts decoratives, etc., 56 de les quals es poden veure en 3D. Totes són consultables al nostre catàleg on-line.

L'aportació del museu compta amb obres d'Antoni GaudíJosep LlimonaRamon CasasGaspar HomarIsidre Nonell, Santiago Rusiñol, Joan Busquets, Alexandre de Riquer, Lambert Escaler i altres artistes catalans que van viure i crear sota la influència de l'art nouveau, més conegut com a modernisme aquí a Catalunya. A més d'aquesta representació de l'art català, el museu també presenta obres de creadors estrangers com ara Maxfield Parrish, Henri Privat-Livemont, Edward Penfield o Alphonse-Marie Mucha.

Vegeu revista Uncommon Culture (Vol 4, No 7/8 (2013): Art Nouveau)

europeana

cip

Partage Plus

Museu Nacional Art Catalunya | Modernisme