El museu és teu

El museu és teu

Print

Sou d’una associació o un col·lectiu? Visiteu el Museu Nacional en grup i beneficieu-vos d’una sèrie d’avantatges que us permetran apropar-vos a la col·lecció i els espais singulars de l’edifici, a banda de gaudir d’una bona experiència a l’entorn de la gastronomia i altres serveis complementaris.

Vegeu el vídeo explicatiu del projecte i les fotos dels col·lectius que ens han visitat:

El Museu és teu

Què us proposem?

Visites guiades a la col·lecció

L’essència medieval
Un recorregut artístic i històric a través de la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i de l’esplendor de la societat dels segles XIII, XIV i XV.

L’ascensió de l’artista modern
Com, en la societat convulsa del 1900, l’artista es presenta ell mateix com a especialista de la llibertat i adopta, a través de la seva obra, la forma del bohemi, del revolucionari o de l’avantguardista.

Modernisme(s)
La ciutat de finals del segle XIX i principis del XX i la seva arquitectura, síntesi de les arts i els oficis. Coneixerem els salons de la burgesia i la taverna, el prostíbul i el carrer amb la mirada dels artistes de l’època.

Noucentisme i avantguardes
L’evolució de l’art català i europeu de principis del segle XX, un moment històric agitat que l’art reflecteix a través dels moviments neoclassicistes, les diferents avantguardes i el retorn als nous realismes durant la postguerra.

Art i Guerra Civil
Veurem com els artistes van respondre al conflicte bèl·lic: la lluita al front, l’exili, la propaganda o la necessitat d’evasió d’una realitat tan difícil, a través de l’art. El recorregut també inclou la visita als reflectors antiaeris del terrat del Palau.

Dones i modernitat
La dona artista dels segles XIX i XX a través de les obres de set dones pintores i de com els artistes masculins van representar el món femení. També coneixerem el context social que va provocar el canvi de paper que va tenir la dona durant aquest període.

La imatge del llibre a les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya
Recorregut adaptat per les col·leccions des del romànic a l’art modern, a través del llibre i la paraula escrita. En coneixerem el valor, significat i representació, així com la societat i l’art que el van concebre.

Visites guiades a les exposicions temporals

En aquest moment no n'hi ha cap disponible.

Visites guiades als espais singulars de l’edifici

Les reserves del museu
Una passejada entre bastidors per conèixer de prop uns espais de l’edifici reservats als professionals i on es fa una de les tasques més importants i desconegudes del museu: conservar les obres.

El Palau Nacional. Arquitectura i memòria
La història de l’edifici, la relació amb Barcelona i els detalls de la seva arquitectura tan característica. La visita permet l’accés a espais del museu que habitualment estan tancats al públic, com ara la Sala Sert o a espais únics com les Terrasses-Mirador.

 

Dos espais gastronòmics per completar la jornada envoltats d’art

Entrada gratuïta al museu i preus especials i descomptes a grups de mínim 10, màxim 30 persones, excepte la visita a les reserves (24 persones com a màxim).

Per conèixer els preus, reservar la visita o planificar la jornada, truqueu al 93 622 03 75 o escriviu a [email protected].

Museu Nacional - El museu és teu