CREADORS EN RESiDÈNCiA. Curs 2015-2016

CREADORS EN RESiDÈNCiA. Curs 2015-2016

Print

ANDREA MICHAELSSON, BTOY. EN RESiDÈNCiA a l’Institut Lluís Domènech i Montaner 

Projecte Identitats

Nascuda a Barcelona i coneguda sobretot pel seu nom de street artist  BTOY, Andrea Michaelsson ha estat creant els seus stencils i pintant al carrer des de l’any 2001. Els seus murals, gravats i teles, que sovint mostren dones icones de la cultura pop, es troben als carrers i galeries de Barcelona, Londres, Paris entre moltes d’altres ciutats europees, però també a Amèrica del sud  i fins Indonèsia.

Amb formació de fotògrafa, una disciplina que sempre utilitza en el seu procés de creació, va començar a pintar al carrer i va ser en aquest context on va  aprendre dels seus companys els secrets de la tècnica i els materials. Tot i la gran quantitat d’obra que ha fet a l’espai urbà és al taller on desenvolupa la seva recerca i on crea els seus stencils i cartells i és per això que es defineix com artista plàstica.

Interessada pel carrer com a llenç, aquest li proporciona un  context i unes textures predeterminades en les que inserir les seves imatges. El carrer diu “No és només pintar, també implica descobrir un lloc nou” una motivació per viatjar o caminar per la seva ciutat a la recerca del proper suport.

Les dives de Hollywood dels anys 20 i fins als 40, les flappers com arquetips de les dones alliberades o les gueixes són els motius amb els que decideix embellir la ciutat, una excusa per treure l’art fora dels espais de l’art i posar-lo a l’abast de tothom.

 

PER SABER MÉS DEL PROJECTE

Logo en Residència

En Residencia. Curs 15-16