Capitell de Sant Miquel de Fluvià

Print
Ubicació: 
Sala 8
Artistes / Creadors / Autoritats: 
Anònim
Etiquetes museu: 
Etiquetes socials: 
Sense etiquetes
Descripció:

Capitell decorat amb figuració que presenta una sirena-peix a cadascuna de les quatre cares. La seva composició, estrictament simètrica, mostra els éssers de front, amb una doble cua que es corba i s’orienta cap als angles; els extrems de la cua són subjectats per les mans corresponents, que a la vegada sostenen un peix, de cap per avall. L’esquema es desenvolupa sobre un fons llis i connecta amb un àbac llis i fi, amb uns volums lleugerament sortints que evoquen els daus d’angle d’altres capitells. No hi ha indicis de l’existència de collarí. El relleu mostra els volums clars, amb els detalls marcats somerament i manté una certa tosquedat, segurament i en part a causa del tipus de pedra utilitzat.

 

 

Capitells del conjunt conservats al museu

Per a més informació consulteu l'article de Jordi Camps al blog: Tres capitells romànics de Sant Miquel de Fluvià identificats al Museu Nacional

 

 

 

 

 

 

Escultura

Primer terç del segle XII

41 x 40 x 40 cm

Adquisició, 1906

Núm. del catàleg: 

024019-000

Forma part d’un grup de tres capitells relacionats amb el conjunt (junt amb els núms. 024018 i 024019), del qual se'n conserven altres objectes en el propi monument i el seu entorn. Procedeix del claustre de l'antic monestir benedictí de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà)
Talla en pedra
Tema: Mitologia
Segle: XII
Anònim - Capitell amb sirenes de Sant Miquel de Fluvià - Primer terç del segle XII
Capitell amb sirenes de Sant Miquel de Fluvià