Capitell de Sant Miquel de Fluvià

Print
Ubicació: 
Obra no exposada
Artistes / Creadors / Autoritats: 
Anònim
Etiquetes museu: 
Etiquetes socials: 
Descripció:

Capitell decorat amb una composició de caràcter vegetal, derivada del corinti antic, que es repeteix regularment per les quatre cares. El nivell inferior conté unes fulles amples i llises, centrades als angles, de les quals sorgeix i penja un fruit ovalat; aquest rengle connecta amb el superior a través d’una palmeta de tres folíols, rere la qual sorgeixen les volutes orientades cap als angles. La zona de l’àbac reprodueix l’esquema habitual dels daus. Sota el central hi ha un motiu difícil d’identificar a causa de l’erosió del relleu. La part inferior de la peça està molt deteriorada, de manera que no mostra indicis de l’existència del collarí (que no apareix en els altres dos capitells del mateix origen). El relleu mostra els volums clars i manté una certa tosquedat, segurament i en part a causa del tipus de pedra utilitzat.

 

Capitells del conjunt conservats al museu

Per a més informació consulteu l'article de Jordi Camps al blog: Tres capitells romànics de Sant Miquel de Fluvià identificats al Museu Nacional

 

Escultura

Primer terç del segle XII

43 x 41 x 39 cm

Aquisició, 1906

Núm. del catàleg: 

024003-000

Talla en pedra
Tema: Motiu vegetal
Segle: XII
Forma part d’un grup de tres capitells relacionats amb el conjunt (junt amb els núms. 024018 i 024019), del qual se'n conserven altres objectes en el propi monument i el seu entorn. Procedeix del claustre de l'antic monestir benedictí de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà)
Anònim - Capitell de Sant Miquel de Fluvià - Primer terç del segle XII
Capitell de Sant Miquel de Fluvià