Laura Cendrós, nova presidenta dels Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Laura Cendrós, nova presidenta dels Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Interval de dates: 
27/04/2021

El Patronat de la Fundació Amics del MNAC ha nomenat presidenta de l’entitat a Laura Cendrós Jorba, prenent el relleu de l’anterior presidenta Eulàlia Serra de Budallés, coincidint en l’any de celebració dels 25 anys de la seva creació.

Laura Cendrós ha format part del patronat dels Amics durant els últims 7 anys, és promotora cultural i ha participat en diferents projectes culturals, vinculats, entre d’altres, al Teatre Romea o el Concurs Internacional de Música Maria Canals.

En paraules de la nova presidenta, “els Amics són els millors ambaixadors del Museu Nacional i el nostre compromís com a Fundació ha de ser el d’impulsar la descoberta de l’art català de tots els temps, per entendre i conèixer la nostra història i participar activament de la seva evolució”.

Els Amics del MNAC compten amb més de 3.000 membres, han organitzat més de 1.200 activitats i ha col·laborat amb el Museu Nacional en campanyes de micromecenatge. Entre d’altres, podem destacar:  l’adquisició de l’obra de Marià Fortuny La pregària; la restauració de l’escultura de Pau Gargallo El violinista; així com l’ampliació del fons de la Biblioteca Joaquim Folch i Torres. A més, cal destacar també l’adquisició d’obres com: Font de la vida, d’Aurèlia Muñoz, Parella de vells, de Carles Casagemas o Crani, de Josep Guinovart, així com un conjunt de tres obres de Mari Chordà i quatre dibuixos originals d’Enric Sió.

Joan Oliveras, president del Museu Nacional, assegura que els Amics del MNAC són una eina estratègica de primer nivell a l’hora de teixir complicitats entre el museu i la societat.

#AmicsMuseuNacional

Laura Cendrós, nova presidenta dels Amics Museu Nacional