Implantació de la metodologia Re-Org
Implantació de la metodologia Re-Org
El Museu Nacional d'Art de Catalunya col·labora en la posada en marxa dels projectes d'implantació de la metodologia Re-Org (reorganització dels espais de reserva) als museus de les quatre xarxes territorials de Catalunya.
Impulsats per l'ICCROM en l'àmbit internacional per a optimitzar els criteris de qualitat a les reserves de museus, aquests projectes estan promoguts a Catalunya pel Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles i pilotats pel CRBMC, ambdós depenent del Departament de Cultura de la Generalitat.
En una primera fase, s'han seleccionat 4 museus pilots, un per a cada xarxa, després de realitzar un curs-acció a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú (desembre 2020) per donar a conèixer la metodologia Re-Org i per formar el personal d'aquestes xarxes. S'ha iniciat la implantació als següents centres pilot: Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, Museu de la Pesca de Palamós, Museu de Solsona. Diocesà i Comarcal i Museu de Reus.
El Museu de Reus es troba en la fase de planificació de l’optimització dels seus espais de reserva. La segona visita de seguiment de les necessitats de les col·leccions està programada pel dia 4 de març 2022, i els moviments dels fons s’intensificaran la setmana del 14 al 18 de març.
Reserves del Museu de Reus
El Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu està ja en la fase final de reubicació de la col·lecció, després de la instal·lació d’un altell metàl·lic a les seves reserves. La tercera visita de seguiment està prevista pel dia 7 de març d’aquest any.
Museu-Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
L'espai de reserva de la casa Muntaner del Museu de la Pesca de Palamós es projecta una reserva visitable que permetrà explicar la constitució d’aquells fons del museu que no estan relacionats amb el mar. La segona visita de seguiment està prevista pel dia 16 de març 2022.
Museu de la Pesca de Palamós
Per a més informació podeu llegir l'article de Benoit de Tapol Millorar l’ús i la gestió de les col·leccions emmagatzemades, al Blog del Museu Nacional.
