Club de Lectura Virtual ApassionArt

Club de Lectura Virtual ApassionArt

Interval de dates: 
10/01/2023

La Biblioteca Joaquim Folch i Torres del Museu Nacional d’Art de Catalunya, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, torna a posar en marxa l'activitat virtual Club de Lectura Virtual ApassionArt relacionada amb la lectura i l’art.

Per als amants de la ficció, aquest semestre us interessaran les tres lectures que us proposem amb les que farem una immersió en l’art i en tot allò que l’envolta: artistes, obres, esdeveniments, amor, passió, odi, intrigues i molt més a través de les històries que ens expliquen els llibres seleccionats i de la mà del nostre moderador, Martí Casas, periodista i historiador de l’art.

Es tracta d’una activitat trimestral i comencem la cinquena edició viatjant a la Barcelona del primer terç del segle XX, període convuls, amb avenços i retrocessos pel que fa a la política i a la societat, però que, per contra suposa un moment dolç per a la cultura catalana, tant per a l’art com per a la literatura. Aquest període és el moment en què van desenvolupar la seva obra tres artistes que al llarg de la primera meitat del 2023 exposaran al museu: Mey RaholaFeliu Elias i Anglada Camarasa.

Amb Mirall trencat de Mercè Rodoreda, la primera lectura del trimestre, viurem les vicissituds de tres generacions d’una família de la burgesia barcelonina; la segona lectura, Les altures de Sebastià Portell, es narren les desventures de l’escultor i dibuixant Ismael Smith, personatge que va ser admirat en un primer moment com la jove promesa del noucentisme, però que poc després va ser defenestrat. I per últim, amb Nàufrags d’Aurora Bertrana, amiga i una de les persones més properes a la fotògrafa Mey Rahola, ens traslladarem a la Suïssa que l’acull en el moment en què l’autora s’exilia i narra les vides de diferents personatges de la Ginebra més bohèmia.

Al Club de Lectura es pot participar a través de la plataforma Ebiblio, que ofereix el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i que fa possible el préstec de continguts digitals a totes les persones usuàries amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

Així doncs, us convidem a retrocedir en el temps i traslladar-nos a principis de segle als segles XVII i XVIII des de la ficció.

 

Per més informació i per inscriure-us a l'activitat podeu anar a:

Informació general al web del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

Inscripcions amb el carnet de Biblioteques públiques

 

Apassionart