Absis, el nou restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya amb la signatura d'Albert Raurich
Absis, el nou restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya amb la signatura d'Albert Raurich
Interval de dates:
28/03/2025La presentació de la nova proposta culinària del Museu Nacional de Catalunya tindrà lloc el pròxim 27 de març
Vilaplana gestionarà el restaurant i la resta d'espais gastronòmics durant els propers 5 anys
Barcelona, 27 de març de 2025 – El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presenta l’Absis, el seu nou restaurant, un espai gastronòmic únic amb una proposta culinària dissenyada pel xef Albert Raurich. L'excap de cuina d'elBulli i responsable dels restaurants dos palillos i dos pebrots ofereix una experiència que combinarà tradició mediterrània i producte de primera qualitat i de temporada, tot plegat acompanyat d'una de les vistes més espectaculars de la ciutat de Barcelona.
La presentació oficial ha tingut lloc avui, un esdeveniment en què han participat representants del MNAC, Vilaplana i el mateix Albert Raurich. «Volíem crear una oferta atractiva per al públic del Museu i per a la ciutat de Barcelona, apostant per una cuina amb l'única pretensió que sigui bona, ben executada i amb productes reconeixibles», explica l'ex d'elBulli. «No busquem una cuina gastronòmica d'avantguarda, sinó plats ben fets, ben presentats i que connectin amb la tradició mediterrània».
Un espai privilegiat dins del MNAC
Ubicat en un dels emplaçaments més emblemàtics de Barcelona, l’Absis proposa una oferta que va més enllà del gastronòmic, ja que la seva ubicació dins del MNAC el converteix en un punt de trobada entre art, història i cuina. Amb una espectacular vista panoràmica de la ciutat, el restaurant vol esdevenir un referent tant per als visitants del Museu com per al públic general. Entre les col·leccions del MNAC, un dels grans museus europeus, destaquen la col·lecció d'art medieval, única al món, així com les obres dels artistes i arquitectes modernistes més universals, com Gaudí
o Jujol, entre d'altres.
«El restaurant està pensat per a una clientela diversa, incloent-hi tant els visitants del Museu com els locals que vulguin gaudir d'un bon menú en un entorn únic». Raurich destaca la importància d'utilitzar productes de temporada i de qualitat, sempre amb una mirada honesta sobre la viabilitat del projecte. «Apostem per una cuina sostenible, amb productes de proximitat sempre que sigui possible», assenyala.
Aquesta visió s'alinea amb la seva manera de treballar en projectes anteriors, com el dos pebrots, on ha explorat la història gastronòmica del Mediterrani, sense forçar conceptes artificials. La proposta gastronòmica d'Absis presenta un concepte culinari que respira esperit Mediterrani i que és coherent amb la importància de l'espai cultural i artístic en què es troba aquest nou restaurant. «És un projecte que anirà evolucionant amb el temps, escoltant els nostres clients i l'entorn», afegeix el xef. «El nostre objectiu és que el restaurant funcioni, que els clients vulguin tornar i que la proposta que oferim sigui honesta, de qualitat i sostenible en el temps», conclou el xef català.
Vilaplana Catering, l'empresa que ofereix els seus serveis al MNAC
Vilaplana Catering serà responsable tant de l’Absis com de la resta d'espais gastronòmics del MNAC. L'empresa va resultar guanyadora de la licitació per operar els als espais gastronòmics i el al càtering. El contracte tindrà una durada de cinc anys, fins al 2029. La concessió contempla la gestió de l'Oval Cafè, la Terrassa del MNAC (tots dos espais amb una oferta renovada, amb referències dolces i salades de Christian Escribà, entre altres novetats), el restaurant Absis i els serveis de càtering que s'ofereixen en els esdeveniments organitzats al Museu.
Francesco Ferretti, responsable de Vilaplana Catering a Catalunya, destaca que «es tracta d'una oportunitat única per unir cultura i gastronomia. Volem oferir una experiència única a tot aquell que vulgui fusionar dos mons que tenen molt més en comú del que pensem».
Sobre Vilaplana Catering
Vilaplana està especialitzada en càtering d'alta gamma per a esdeveniments corporatius, esportius i privats. Amb més de 40 anys d'experiència, ofereix un servei exclusiu basat en l'art de la bona taula. Els professionals de Vilaplana aconsegueixen que els convidats a l'esdeveniment visquin una experiència integral per als sentits, en què tan important és el que es menja i es beu com el que es veu, es fa olor, s'escolta i es sent. Un dels punts clau del servei de Vilaplana, per la seva condició de càtering sostenible acreditat, serà la cura del medi ambient, una màxima que es recolza, entre altres elements, en una compra responsable i ètica que inclou tant productes de comerç just com de benestar animal, així com l'ús de producte tradicional i amb certificació d'origen protegida, de productes de temporada i pesca sostenible.
A més, s'evita l'ús d'envasos i materials d'un sol ús. Així mateix, Vilaplana dissenya i executa el seu servei amb el focus en la prevenció, anàlisi i reducció del malbaratament alimentari gràcies al seu programa Stop Food Waste, programa que impulsa la companyia des de fa diversos anys.
