Viatgem amb l'art

Viatgem amb l'art

Dijous 21 i 28 de gener, 18 de febrer, 18 de març, 22 d'abril, 20 de maig i 17 de juny de 2021, a les 18.30 h.

Lloc: 
Activitat en línia amb Google Meet
Preus: 

Activitat de pagament amb inscripció prèvia.
Preu per sessió: Amics 10 € | No Amics: 15 €
Cicle sencer (6 sessions): Amics 50 € | No Amics 70 €

Material: 
PDF icon Programa (pdf - 2 Mb)

Programa (pdf - 2 Mb)

Descripció:
Cada vegada falta menys per tornar a viatjar! Us proposem tot un semestre de recorreguts virtuals per diferents ciutats d'Europa que parteixen de les obres de la col·lecció del museu o de les seves influències i punts de connexió. Aquest cicle de viatges en línia anirà a càrrec de Mercè Riera i Natàlia Esquinas, historiadores de l'art.
 
21 i 28 de gener de 2021, PRIMERA PARADA: Madrid. Expressionisme alemany al Museo Nacional Thyssen-Bornemisza
El nostre viatge a Madrid és tot un clàssic, i no se'ns acut una manera millor de començar aquesta aventura. De la mà d'una guia especialitzada d'aquest museu, us proposem visitar d'una forma ben especial la mostra sobre expressionisme alemany. Abans, però, haurem descobert la influència d'aquest moviment a les nostres col·leccions.
  • 21/1: La influència de l'expressionisme alemany en els artistes catalans. Obres de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
  • 28/1: Visita virtual a l'exposició Expresionismo alemán en la colección del Barón Thyssen-Bornemisza, a càrrec d'una guia especialitzada del Museo Nacional Thyssen-Bornemisza.
18 de febrer de 2021, SEGONA PARADA: La Venècia del segle XVIII. Decadentisme i fascinació al segle XVIII
L'obra del Museu Nacional Retorn d'Il Bucintoro el dia de l'Ascensió d'Antonio del Canal, més conegut com Canaletto, ens permetrà viatjar fins a la decadent Venècia del segle XVIII. A través de les seves peculiars vedute (vistes) descobrirem la ciutat que ha fascinat artistes de tots els temps.
 
18 de març de 2021, TERCERA PARADA: El París de fin de siècle. La ciutat cosmopolita d'Europa
Un carrer de París, de Marià Pidelaserra, ens conduirà fins a la Ciutat de les Llums. Us proposem un viatge al París cosmopolita de les grans exposicions universals, que replanteja el seu urbanisme i que es converteix en receptor de les darreres innovacions tecnològiques com l’electricitat, la difusió del telègraf i el telèfon, però també en l’àmbit del transport, amb els òmnibus, els tramvies, i el metropolitain.
 
22 d’abril de 2021, QUARTA PARADA: Holanda. Atmosfera, llum i color en el paisatge del Segle d’Or holandès
Velers al costat d’un poblet, de Jacob Ruysdael, ens convidarà a fer un viatge per la pintura paisatgística a través dels paisatges holandesos del segle XVII. Ens endinsarem en les arrels d’aquest gènere pictòric que a Holanda va esdevenir un senyal identitari de la puixança de la burgesia.
 
20 de maig de 2021, CINQUENA PARADA: La Roma dels tresors antics
La temàtica i els lligams artístics al voltant de la Lucrècia de Damià Campeny ens transporten fins a Roma, la Ciutat Eterna. Premi merescut a la formació dels millors artistes i bressol de l’art acadèmic, les seves joies de l’antiguitat maldaven per sobreviure entre l’esplendor pretèrita i la ruïna futura. Visita obligada per a devots del món clàssic.
 
17 de juny de 2021, SISENA PARADA: Tradició i modernitat en el Londres del príncep Albert i la reina Victòria
La Porta vidriera de quatre batents de Frederic Vidal és un dels exemples de Cloisonné Glass, una tècnica que aquest va aprendre a Londres, on el seu pare, propietari d’indústries de mobiliari i arts decoratives, l’havia enviat per aprendre-la. A través d’aquesta peça ens endinsarem en la pugna que té lloc a l’Anglaterra de la reina Victòria i el príncep Albert amb una societat i una producció artística fortament industrialitzades enfront de la manufactura i el treball artesanal que defensa el moviment Arts and Crafts.
 
 
Logo Amics Museu Nacional
 
Informació i reserves: 

 

Reserveu la vostra plaça i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

Uns dies abans de la data rebreu l'enllaç de Google Meet per accedir a l'activitat en línia.
No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

Kirchner. Fränzi in Carved Chair, 1910. Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, Madrid