Sessions d'Art

Sessions d'Art

Dilluns 25 de gener de 2021, a les 18.30 h.

Lloc: 
Activitat en línia amb Google Meet
Preus: 

Activitat de pagament amb inscripció prèvia.
Amics: 5 €; no Amics: 8 €

Descripció:
Sota l'onada de Kanagawa: un viatge per l'estampa japonesa de la mà de Kat- sushika Hokusai...
Les Sessions d'art són trobades úniques amb experts del món de l'art per parlar sobre temes d'actualitat.
 
L’estampa japonesa és una expressió artística de llarga tradició que es practica amb materials i tècniques transmesos de generació en generació. Hokusai n’introdueix alguns canvis,  però el cromatisme definit de les obres i un repertori temàtic limitat ens indiquen que hi ha, per part dels artistes, un profund respecte per l’herència rebuda.  
 
Per afrontar la conservació i la restauració d’una estampa japonesa cal un coneixement previ d’aquests materials i tècniques perquè són força diferents dels de les xilografies occidentals. Això, necessàriament, condicionarà el tractament que hi hem d’aplicar i les pautes que hem de dur a terme per conservar millor aquests béns patrimonials.
 
Carme Ramells, conservadora-restauradora de l’Àrea de Restauració i Conservació Preventiva del museu ens explicarà la intervenció que es va fer de l’estampa Sota l'onada de Kanagawa amb la qual van poder capbussar-se en la manera de treballar de Hokusai però també en l’univers mateix de l’estampa japonesa. Quins papers i quines eines es fan servir, com s’aplica el color o com es passa del dibuix a l’estampació són, només, alguns dels aspectes que compartirà aquesta xerrada.  I és que amb ells podrem comprendre el perquè de fragilitat d’aquests objectes i fins a quin punt es poden veure alterats per fenòmens com l’exposició a la llum o els contaminants ambientals.
 

Logo Amics Museu Nacional

 

#AmicsMuseuNacional

Informació i reserves: 
 

Reserveu la vostra plaça i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

Uns dies abans de la data rebreu l'enllaç de Google Meet per accedir a l'activitat en línia.
No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

 

Sota l'onada de Kanagawa