Passejades de museu

Passejades de museu

20, 26 i 28 de novembre, a les 9.45 i a les 12.15 h.

 

Activitat suspesa d'acord amb les mesures preses per la Generalitat de Catalunya. Es programarà de nou quan sigui possible

 

Lloc: 
Travessera de les Corts, 131
Preus: 
Activitat de pagament amb inscripció prèvia.
Amics: 20€; no Amics: 30€
Descripció:
La vida i la mort a la Barcelona del 1900: les Corts

Naixement i mort han estat temes molt presents dins l’art, com veiem en tantes obres del museu. Aquest cop ens hi apropem a través de dos conjunts: el recinte de la Casa Provincial de Maternitat i Expòsits (d’entre 1883 i 1942) i el Cementiri de les Corts (creat a partir del 1845).

L’any 1836, les Corts se separà de Sarrià i es configurà com a nou municipi fins al 1897, quan s’annexionà a Barcelona.

La Maternitat s’ideà seguint els cànons higienistes i racionalistes de l’època, construint edificis separats segons els usos. El llarg període de creació provocà la presència de diversos estils arquitectònics, com el modernisme, el noucentisme i el racionalisme. 

Pel que fa al cementiri, visqué diverses reformes i no conserva elements de l’etapa inicial. El 1897 es va fer la gran actuació, en clau modernista, que resultà el punt de partida de la imatge actual.

Vida i mort, amb tota la simbologia i el joc de contrastos que se’n deriven, protagonitzen aquests espais, plens d’art i història, situats al barri de les Corts.

 

Logo Amics Museu Nacional

#AmicsMuseuNacional

Informació i reserves: 
 

Reserveu la vostra plaça i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

 

Passejades de museu