Converses artístiques

Converses artístiques

Dilluns 25 d'octubre de 2021, a les 18.30 h.

Lloc: 
Activitat en línia amb Google Meet
Preus: 

Activitat de pagament amb inscripció prèvia.
Amics: 8 €; no Amics: 10 €

Descripció:
Protagonistes de la salvaguarda

Amb l’esclat de la Guerra Civil, l’agitació revolucionària i la subversió feixista van fer perillar la integritat del patrimoni artístic català, públic i privat, religiós i laic. A partir de l’estiu de 1936 i fins al febrer de 1939, un grup de personalitats vinculades al món cultural català van realitzar una intensa política de protecció de tots els béns culturals.

Aquesta càpsula pretén descobrir un sorprenent episodi històric i els seus protagonistes, que van tenir un paper clau en la salvaguarda de les col·leccions artístiques i documentals, com ara Joan Subias, Josep Bardolet, Josep Gudiol, Miquel Joseph i Mayol; els responsables del Servei de Patrimoni Històric, Artístic i Científic (SPHAC) Pere Bosch Gimpera, Agustí Duran i Sanpere, Jordi Rubió i Balaguer i Jeroni Martorell, i els consellers de Cultura Ventura Gassol i Carles Pi i Sunyer, i, molt especialment, Joaquim Folch i Torres, impulsor i primer director del Museu d’Art de Catalunya, una figura imprescindible per comprendre el sistema museístic i patrimonial català.

El treball ingent que es va dur a terme és un testimoni del valor que es va atorgar a la cultura en temps de guerra i barbàrie, i va esdevenir un referent internacional en termes de salvaguarda del patrimoni.

 

Logo Amics Museu Nacional

Activitat dels #AmicsMuseuNacional

Informació i reserves: 
 

Activitat amb inscripció prèvia.

Reserveu la vostra plaça a través de l'enllaç i espereu a rebre confirmació.

Per realitzar el pagament:

  • si sou Amics, i tenim les vostres dades bancàries, podeu autoritzar-nos a cobrar el rebut corresponent.
  • si no sou Amics, realitzeu transferència bancària al compte ES05 2100 0974 8902 0007 5498 en el termini d'una setmana des de la confirmació de la plaça (si no, la reserva quedarà sense efecte). Haureu d'indicar nom, cognoms i nom de l'activitat.

Uns dies abans de la data rebreu l'enllaç de Google Meet per accedir a l'activitat en línia.
No es reemborsaran els diners de les cancel·lacions fetes a partir de 3 dies abans de l'activitat.

 

Protagonistes de la salvaguarda