Club de Lectura Virtual ApassionArt
Club de Lectura Virtual ApassionArt
Activitat gratuïta per a usuaris de les Biblioteques Públiques de Catalunya, amb carnet
La Biblioteca Joaquim Folch i Torres del Museu Nacional d’Art de Catalunya, en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, convida a tothom que estigui interessat en el món de l’art i als amants de la ficció a participar en el Club de Lectura Virtual ApassionArt.
Al club de lectura virtual ApassionArt del Museu Nacional d’Art de Catalunya ens apassiona l’art i gaudim llegint i comentant les lectures recomanades. A través de les històries que ens expliquen els llibres seleccionats, farem una immersió en l’art i en tot allò que l’envolta: artistes, obres, esdeveniments, amor, passió, odi, intrigues i molt més.
La novena edició d'ApassionArt està gira al voltant de l’exposició Suzanne Valadon; una epopeia moderna, que es podrà veure al museu del 19 d'abril a l'1 de setembre de 2024. Llegirem tres obres que ens permetran endinsar-nos en el context artístic, cultural i social de l’època i des d’una mirada femenina.
Començarem amb L'auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol. Rusiñol que va conèixer i retratar Valadon en obres que es podran veure a l'exposició i en aquesta novel·la modernista ens parla de les dificultats d'un fill de botiguer per poder dedicar-se a l'art.
En segon lloc llegirem Pau de Gósol d'Iñaki Rubio. Picasso va viure a París a l'època en què hi vivia Valadon i el llibre explica l'estada de Picasso a Gósol al 1906 amb la seva primera companya, Fernande Olivier, que com Valadon, també va ser model i artista.
I acabarem amb Les illes interiors, de Maria Carme Roca. Aquesta obra ens explica la vida de Clotilde Cerdà, concertista d’arpa i compositora destacada a nivell internacional, filla il·legitima d'Ildefons Cerdà, que va ser impulsora de l’Acadèmia de Ciències, Arts, Oficis per la Dona, institució que va ser creada per oferir formació de qualitat per a dones amb l’objectiu que poguessin ser independents econòmicament.
El moderador d'aquest club és Martí Casas i Payàs (Roda de Ter, 1978), llicenciat en Periodisme (UAB) i en Història de l'Art (UB). Ha fet estudis del màster en Gestió del Patrimoni Cultural (UB). Treballa com a periodista a la Generalitat de Catalunya i des de 2008 col·labora amb els Amics del Museu Nacional d'Art de Catalunya, per a qui concep i realitza visites guiades a la col·lecció del museu i escriu una ressenya setmanal sobre les obres dels seus fons. També ha col·laborat amb el Museu Picasso de Barcelona i ha estat redactor del suplement d'art de la revista Espais Mediterranis
Al Club de Lectura virtual Apassionart es pot participar a través de la plataforma Ebiblio, que ofereix el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i que fa possible el préstec de continguts digitals a totes les persones usuàries amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Només cal que us registreu amb el vostre carnet de les biblioteques públiques a la pàgina d’Ebiblio i sol·liciteu formar part del Club de Lectura ApassionArt. Puntualment, també fem trobades presencials al Museu per complementar els temes tractats a les lectures.
Només cal que us registreu amb el vostre carnet de les biblioteques públiques a la pàgina d’Ebiblio i sol·liciteu formar part del Club de Lectura ApassionArt. Puntualment, també fem trobades presencials al Museu per complementar els temes tractats a les lectures.
