Pintures de Sorpe
Als arcs triomfals s’hi representen sants i imatges al·legòriques, com ara en el més pròxim a l’absis (que no es conserva), els sants màrtirs milanesos, Gervasi i Protasi, a banda i banda de l’Esperit Sant, Ambròs, doctor de l’Església i bisbe de Milà, i altres sants no identificats. A l’altre arc, més pròxim a la nau, hi ha la imatge de la Maiestas Mariae on la Verge apareix entre dos arbres, un de més sec i un altre ple de fulles i flors, respectivament, la Sinagoga i l'Església.
Al mur septentrional de la nau, al registre superior, hi ha les primeres escenes de la infància de Crist, amb l’Anunciació, una llacuna de pintura on hi hauria d’haver la Visitació, i el Naixement i Bany de l’Infant. Una sanefa i una inscripció separen aquest registre de l’inferior, on hi ha la Crucifixió, amb un gran Crist clavat a la creu, encensat per un àngel turiferari representat sobre l’arc. Sota la creu, restes d’una inscripció i el crani d’Adam, enmig d’una gran greca. I a un i altre costat, figuren Longinos, el portallança, i Stephaton, el portaesponja, i la Mare de Déu afligida; faltaria Joan a l'altra banda.
A la paret meridional, el Pecat Original i dos personatges abocant aigua amb unes gerres, potser els rius del Paradís o les personificacions de les fonts del Jordà.
Als intradossos dels arcs de separació de les naus, els sants Feliu i Pastor i a sota els símbols del Zodíac, Gèminis a llevant i Càncer al cantó oposat. A la clau de l’arc meridional hi ha l’Esperit Sant, sobre la greu gemmada del clipeus, i a banda i banda dos arcàngels, sota els quals, hi ha el signe de Sagitari a ponent i a llevant un elefant amb una torreta.
Dipòsit del bisbat d'Urgell, 1929; adquisició, 1946 i 1964