Sants i joglars de Boí

Print
Ubicació: 
Sala 02
Artistes / Creadors / Autoritats: 
Mestre de Boí
Etiquetes museu: 
Etiquetes socials: 
Sense etiquetes
Descripció:

A la part central del mur nord de Sant Joan de Boí, entre les dues finestres de la nau, es conserva una escena amb joglars i saltimbanquis, representació poc habitual dins d’un edifici religiós. Sobre un fons en bandes de color vermell, negre i ocre hi ha tres joglars tocant música i fent malabarismes. El de l’esquerra està cap per avall amb una espasa a la boca mentre fa malabars amb altres dues espases. El del centre, que sembla estar sobre unes roques, ha tallat a l’aire una peça amb un ganivet llarg, i el de la dreta toca l’arpa enfilat en una petita construcció.

El conjunt estava totalment emmarcat per sanefes de les quals es conserva un motiu floral a la part superior i una sanefa ampla en ziga-zaga a la part inferior, sota la qual corria una inscripció, avui desapareguda.

Vegeu Pintures de Sant Joan de Boí

Pintura

Cap a 1100

380 x 767 cm

Adquisició de la Junta de Museus a la campanya de 1919-1923

Núm. del catàleg: 

015955-000

De la nau i el mur septentrional de l’església, la decoració de la qual comprèn pintures de les naus, el mur occidental, els arcs, les columnes i la façana exterior septentrional. Procedeix de l'església parroquial de Sant Joan de Boí (Vall de Boí, Alta Ribagorça).
Fresc traspassat a tela
Segle: XI
Tema: Religió
Tema: Figura humana
Mestre de Boí - Sants i joglars de Boí - Cap a 1100
Sants i joglars de Boí